14 februari is weer in aantocht en dat betekent dat er bij sommigen heel wat angstzweet uitbreekt. Geef ik mijn partner een valentijnscadeau, of niet? Is mijn partner iets van plan, en zal hij of zij teleurgesteld zijn als ik niets schenk? Uit een onderzoek* uitgevoerd door bol.com blijkt alvast dat een derde van de Belgische koppels duidelijke afspraken maakt om elkaar niets te schenken. Toch verwacht zo’n 30% stiekem wel dat hun partner een cadeau voorziet. Ondanks alles blijft valentijn dus een populair moment om onze geliefde te verrassen, en dat merkt ook bol.com jaar na jaar in de verkoopcijfers.

De toenemende druk om toe te geven aan de valentijnshype is niet verrassend: hoewel heel wat koppels valentijn vaak te commercieel vinden en zich er niet door laten beïnvloeden, toont onderzoek aan dat ruim 7 op 10 Belgen twijfelt om toch iets te kopen deze valentijn. Bijna de helft van ons zwicht daarom alsnog enkele dagen voor de grote dag.

Gemiddeld 31 Euro per cadeau 
Diegenen die dan toch overstag gaan, blijven wel opvallend bescheiden. Zo wordt er gemiddeld 31 Euro gespendeerd aan een valentijnscadeau. Toch ziet bol.com wel dat het valentijnsbudget van de Belg jaarlijks ietwat stijgt. Zo werd in 2014 gemiddeld 28 Euro gespendeerd. Opmerkelijk is dat mannen zo’n 8 Euro dieper in de buidel tasten dan vrouwen. Nog een leuk weetje: onze Noorderburen zijn toch een tikkeltje gieriger als het aankomt op valentijn. Zij geven gemiddeld 29 Euro uit voor valentijn.

Valentijnshoppen doen we steeds vaker last-minute
Mede door dat we zo lang twijfelen, blijft de online aankoop van een valentijnsgeschenk een erg last-minute gebeuren. Zo ziet bol.com jaarlijks een duidelijke piek in het aantal bestellingen op de avond voor of de ochtend van valentijn. In vergelijking met een gewone dag kan dat tot 180% meer zijn. Ook dit jaar verwacht bol.com opnieuw dit bestelgedrag.

“Online winkelen via bol.com biedt voor de late beslissers heel wat voordelen. Zo is er de mogelijkheid ‘s avond laat nog te bestellen en het pakje de volgende dag op te halen of aan huis te laten bezorgen. Beter nog, tot ’s ochtends op de dag van de bestelling kan het pakketje een paar uur later al worden opgehaald in één van de bol.com afhaalpunten bij Albert Heijn (optie Vandaag Ophalen).”  verduidelijkt Marjolein Verkerk van bol.com.

De bol.com ‘love bot’ zoekt jouw cadeau
Mocht de keuzestress voor een geschikt cadeau toeslaan, dan heeft bol.com de ideale oplossing om een handje te helpen. Namelijk een slimme chatbot-optie die jou het perfecte valentijnsgeschenk helpt uitzoeken op basis van enkele herkenbare typologieën. Of jouw valentijn nou een atletische halfgod is of een keukenprinses, de chat bot weet exact waar je het beste mee kan scoren. Benieuwd? Neem dan vanaf 7 februari een kijkje op de Facebookpagina van bol.com.

##

Verder nog op zoek naar interessant advies om deze valentijn een onvergetelijk succes te maken? Liefdesgoeroe, Goedele Liekens somt speciaal voor alle Belgische cupido’s 3 belangrijke tips op:

  1. Zet je liefdesmachine vanaf ‘s morgensvroeg in turbo. Zorg dat jij de allereerste bent die hem of haar doet beseffen dat het vandaag valentijn is. Begin de dag met een stevige kus en knuffel. Omhels haar bij het tandenpoetsen en zeg hoe mooi ze is of duik onverwachts bij hem onder de douche voor die ochtendlijke stoeipartij. Minder moedig? Dan verstop je toch een schattig uitgeknipt hartje in de slip die hij klaarlegde of teken je met tandpasta een cupidohartje met jullie initialen op de spiegel. Tienergedrag is toegestaan op valentijn! En ben je niet bij elkaar? Stuur dan een liefdevolle sms/WhatsApp of snapchatfoto. Denk er op voorhand over na zodat het écht iets bijzonders is.
  2. Ook mensen die zeggen dat ze niets verwachten van hun partner, willen zich met valentijn geliefd voelen.
    Persoonlijke attenties zijn hier de succesfactor. Verras hem met die nieuwe game die je zelf stom vindt, maar waarvan je weet dat hij er super blij mee is. Koop het nieuwste kookboek van haar favoriete chef en gebruik een van de recepten voor een heerlijk valentijndiner, of verwen haar met bodylotion van haar lievelingsgeur. Toon dat je geïnteresseerd bent in je partner en dat je meeleeft met wat hem of haar bezig houdt.
  3. Valentijnsavond is het ideale moment om elkaar de oren van het hoofd te vragen over seks. Wat was jullie allerlekkerste vrijpartij en waarom? Welk lichaamsdeel het meest opwindend en wat denk je dat je partner bij jou het meest opwindt? Waar droom je stiekem van? Wat wil je wel eens proberen en waar ligt voor jou de grens? Bekijk samen een erotische film en geef je persoonlijke voorkeuren. Of scroll door een online catalogus en kijk welke speeltjes jullie wel of juist helemaal niet zouden uitproberen. Ook al koop je niets, je komt toch veel te weten over elkaars voorkeuren. Gebruik die nieuwverworven kennis ‘s avonds in bed.

Speciaal voor valentijn stelde Goedele 2 pretpakketten samen met een uitgebreide handleiding om koppels nog meer te laten genieten. Te kinky? Start dan met één van Goedele’s how-to boeken. Meer informatie op Goedele.com.