Meer dan 200.000 bestellingen worden vandaag verwerkt

sintinfographic_BE_finalBol.com maakt zich op voor de drukste avond van het jaar, traditioneel de laatste maandag voor Sinterklaas. Het absolute hoogtepunt ligt volgens verwachting tussen 21.00 en 22.00 uur. Veel hulpsinterklazen doen immers hun inkopen als de kleintjes liggen te slapen. Bol.com verwacht dat er op het drukste moment acht artikelen per seconde over de digitale toonbank gaan.

In de aanloop naar Sinterklaas zag bol.com de afgelopen weken het aantal bestellingen enorm toenemen. Vandaag zal het aantal een recordhoogte bereiken met meer dan 200.000 bestellingen op één dag. Sinterklaas bestelt 24 uur per dag bij bol.com; zelfs ‘s nachts worden er duizenden cadeautjes besteld. In het distributiecentrum van bol.com – dat ruim tien voetvalvelden groot is – wordt tot laat in de avond gewerkt om de duizenden cadeautjes zo snel mogelijk te bezorgen.

Meer dan 1 miljoen artikelen op verlanglijstjes
Sinds afgelopen oktober zijn er bij bol.com duizenden verlanglijstjes aangemaakt. In totaal zijn er meer dan 1 miljoen artikelen op het verlanglijstje gezet. Veel lijstjes zijn aangemaakt via de nieuwe app van bol.com voor smartphones. Disney Frozen en de speelgoedkassa van Fisher-Price komen op de meeste verlanglijstjes in België voor. Sinterklaas gaat veel wensen dit jaar vervullen, want deze artikelen staan op dit moment ook in de top 10 van meest verkochte cadeautjes in België.

Topcadeaus
Een duidelijke trend dit jaar is creatief speelgoed. De afgelopen dagen is een stormloop geweest op Super Sand en de Crayola Marker Airbrush waarmee kinderen hun eigen kunstwerken ‘sprayen’. Ook razend populair op dit moment is de Xoomy Tekenmachine. Naast creatief speelgoed is een duidelijke trend te zien in interactief elektronisch speelgoed. Zo zullen veel kinderen dit jaar blij worden gemaakt met de speelset Garage van de VTech Toet Toet-serie of de interactieve Baby Born pop en de pratende pop van VTech, waarmee kinderen gestimuleerd worden om woordjes te leren door de pop verhalen te vertellen. Ook drones maken hun opmars bij bol.com: de afgelopen maanden is de vraag verdubbeld ten opzichte van de eerste helft van het jaar.

Tot de best verkochte cadeautjes behoren dit jaar ook artikelen van Disney Frozen, de spelletjes Stef Stuntpiloot, ‘Nijntje verstoppertje spelen’ en Poepie Knor en de speelgoedkassa van Fisher-Price.

sintinfographic_BE_final