Vanaf vandaag biedt bol.com in samenwerking met Rakuten Kobo ook luisterboeken aan. Aan de hand van een gebruiksvriendelijke app kunnen boekenliefhebbers nu ook luisteren naar een verhaal. Alle luisterboeken kunnen los worden gekocht bij bol.com of Kobo, maar zijn eveneens verkrijgbaar via het Kobo Plus-abonnement. Dankzij dit nieuwe aanbod krijgen boekenfans onbeperkt toegang tot meer dan 20.000 audiotitels, waarvan er zeker 2500 Nederlandstalig gesproken zijn. Aan dit aanbod worden wekelijks nieuwe luisterboeken toegevoegd. Ideaal voor wie liever luistert dan leest, of wie graag multitaskend van een verhaal geniet.

Het aanbod e-books en e-readers, nu uitgebreid met luisterboeken
Het Canadese Kobo is onderdeel van het Japanse Rakuten en is een van de snelst groeiende e-readingservices ter wereld. Kobo biedt iedere boekenliefhebber een e-reader dankzij een breed aanbod E Ink e-readers, toonaangevende lees-apps en meer dan 6 miljoen e-books en luisterboeken. Voor België en Nederland werkt Kobo samen met bol.com en zorgen ze er gezamenlijk voor dat gebruikers altijd en overal toegang hebben tot e-books en digitaal lezen zo nog makkelijker wordt. Dankzij deze samenwerking zijn de e-books van bol.com na aankoop direct zichtbaar op alle Kobo e-readers en via de ‘bol.com-Kobo lees-app’. Daar worden nu dus ook luisterboeken aan toegevoegd.

Original content
Boekenliefhebbers kunnen luisterboeken uit elk genre kiezen, bijvoorbeeld de bestsellers Mijn Verhaal van Michelle Obama, De dag van de doden van Nicci French en De hemel verslinden van Paolo Giordano. [Enkele interessante Vlaamse titels toevoegen]. Daarnaast bevat het het aanbod luisterboeken ook exclusieve content, de Kobo Originals. In dit aanbod zitten onder andere de gesproken versies van de Heerlijk Stout-serie van de Amerikaanse bestsellerauteur Kendall Ryan. De nieuwste Kobo Original is de detective De Kriminalist, een audiodrama dat zich afspeelt in het Amsterdam van de jaren 1920. Deze detective is net zo binge-waardig als een misdaadserie op tv.

Digitale leesrevolutie
Bol.com is in 1999 opgericht als de eerste online boekenwinkel in Nederland. In 2014 ging bol.com een samenwerking aan met Kobo en innoveerden de boekenmarkt ze samen verder door e-books aan te bieden in België en Nederland. In 2017 lanceerden zij samen de abonnementsdienst Kobo Plus. Nu voegen ze een nieuw hoofdstuk aan dat verhaal toe door boekenliefhebbers te laten genieten van het gemak om een verhaal voorgelezen te krijgen. De Kobo Plus-abonnementen zijn divers en bieden voor ieder wat wils.