Samenwerking met gespecialiseerde retailers

Vanaf morgen kunnen gespecialiseerde partners via bol.com hun drankassortiment aanbieden. Klanten van bol.com kunnen naast hun inkopen voor de perfecte tafelsetting en een feestje ook dranken aanschaffen. Het platform van bol.com wordt uitgebreid met maar liefst duizenden verschillende producten en biedt daarmee een brede keuze in drank. Het gehele assortiment wordt uitsluitend aangeboden en geleverd door het verkopersnetwerk van bol.com, waardoor klanten rechtstreeks dranken kunnen aanschaffen bij gespecialiseerde partners waaronder Belgian Beer Factory, Tasting Collection en Okhuysen. Het gaat om dranken als wijn, speciaalbier, sterke dranken zoals whisky, rum, likeur, gin en alcoholvrij speciaalbier.

Daarnaast biedt bol.com ook bijbehorende accessoires zoals glazen, koelers en karaffen. Via informatiepagina’s over de verschillende dranken en cadeautips worden klanten geïnspireerd in het maken van een keuze uit het brede assortiment.

Margaret Versteden, directeur Winkels (CCO): Wij realiseren ons heel goed dat het verkopen van dranken een specialisme is en dat het vraagt om een uitgebreide kennis van het assortiment en ervaring in de distributie waarbij leeftijdscontrole van belang is. We hebben er daarom voor gekozen om ook bij deze lancering ons netwerk in te zetten en samen te werken met een selectief aantal gespecialiseerde partners. Zij bieden hun assortiment en de productinformatie aan via ons platform en dragen zorg voor de voorraad en de levering. Wij helpen deze partners om online te verkopen en met hun assortiment bereikbaar te worden voor de klanten van bol.com. Zo creëren we samen een winkel die een breed assortiment en uitgebreide informatie biedt in combinatie met het gemak en de service die klanten van ons gewend zijn.”

Alle partners hebben al ruime ervaring in het verkopen en verstrekken van drank en zorgen samen met hun vervoerders voor de naleving van de leeftijdscontrole bij bezorging aan de deur. In de winkel toont bol.com bovendien meldingen om verantwoord alcoholgebruik onder de aandacht te brengen als “Ons vakmanschap drink je met verstand” en “Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand’.