Zaterdag meert Sinterklaas met zijn pieten weer aan in Antwerpen. Belgische kinderen zijn dan ook massaal bezig met hun verlanglijstjes klaar te maken en op de post te doen. Hoog tijd voor bol.com om de Sinterklaas-cadeautrends te voorspellen: waarmee zal de goedheiligman kinderen blij kunnen maken op 6 december? Klassiekers zoals boeken, dvd’s, LEGO en bordspellen blijven hoog op menig verlanglijstje staan. De klassieke pop of Action Man ruimt wel plaats voor elektronisch en interactiever speelgoed zoals Baby Born en Hatchimals.

Bol.com ziet dit jaar een enorme stijging in de vraag naar verzamelfiguurtjes. Dit zijn figuurtjes die verstopt zitten in bijvoorbeeld een ei of een bal. De reden voor deze populariteit lijkt te wijden aan de trend van unboxing-video’s op YouTube, waarin iemand voor de camera een pakketje uitpakt en niet weet wat erin zit. Naast de verzamelfiguurtjes ziet bol.com ook een trend op het gebied van robot speelgoed, waarbij LEGO BOOST met stip op nummer 1 staat.

Bordspellen waren vorig jaar plots terug van (nooit ver) weggeweest. Deze tendens zet zich ook deze eindejaarsperiode door. De Slimste Mens is het bestverkochte bordspel, de quiz staat voor het derde jaar op rij in de toplijst. Ook bordspellen Escape Room en 30 Seconds zijn populair.

Elektronische dierenvriendjes 
Dat kinderen dol zijn op het verrassende effect van speelgoed, blijkt ook uit de populariteit van de Hatchimals. Deze elektronische dierenvriendjes die kinderen kunnen ‘uitbroeden, opvoeden en verzorgen’ waren vorig jaar al favoriet. Dit jaar keren de Hatchimals terug als tweeling en pronken ze opnieuw veelvuldig op de verlanglijstjes.

Scoren met klassiekers 
Animatiefilms staan zoals steeds hoog op de verlanglijstjes. Waar vorig jaar de animatiefilms Finding Dory en de GVR veelgevraagde cadeaus waren, gaat de voorkeur dit jaar uit naar de dvd’s van Verschrikkelijke Ikke 3Vaiana en Cars 3.  Boekenwurmen daarentegen vragen dit jaar aan Sinterklaas ‘Nachtwacht: encyclopedie 2 der wezens van de onderwereld’ en ‘Nog even achter mijn oortjes kriebelen’. Ook LEGO DUPLO sets doen het als vanouds goed. Dit jaar gaat de interesse vooral uit naar de LEGO DUPLO variant Grote Kermis, waarmee de zak van Sinterklaas snel gevuld raakt.

Meest favoriete cadeaus 
Deze tien cadeaus ziet Sint naar verwachting het meest terug op de (digitale) verlanglijstjes van Belgische kinderen:

– De slimste mens ter wereld Bordspel (speelgoed)
– LEGO DUPLO Grote Kermis (speelgoed)
– Hatchimals Surprise Giraven Tweeling (speelgoed)
– Verschrikkelijke Ikke 3 (dvd)
– LEGO BOOST (speelgoed)
– Cars 3 (dvd)
– Vaiana (dvd)
– Nachtwacht: encyclopedie 2 der wezens van de onderwereld (boek)
– Nog even achter mijn oortjes kriebelen (boek)
– BABY born Interactieve Pop Roze – Babypop (speelgoed)

Hulp bij zoektocht perfecte sinterklaascadeau 
Om de goedheiligman een handje te helpen op zijn oude dag, heeft bol.com een aantal hulpmiddelen ontwikkeld die zijn zoektocht door alleen al de bijna 240.000 speelgoedartikelen een stuk eenvoudiger maakt. Zo werd afgelopen jaar Sints Cadeaumachine succesvol geïntroduceerd. Hiermee kunnen kinderen samen met hun ouders of verzorgers op een gemakkelijke en speelse manier het leukste speelgoed online selecteren en op hun digitale verlanglijstje zetten. Dit jaar is Sints Cadeaumachine nog verder uitgebreid en is het zelfs mogelijk om (video)boodschappen van de Sint naar kinderen te sturen en specifieke interesses aan te geven (bijvoorbeeld puzzels).

Wanneer de Sint even geen inspiratie meer heeft, kan hij gebruikmaken van de Cadeauvinder van bol.com. Na het invullen van de voorkeuren zoals leeftijd, interesse en het budget, rolt er uit deze handige tool een hele reeks aan leuke cadeausuggesties voor kinderen.

Voor beeldmateriaal en meer informatie kijk op pers.be.bol.com

Bekijk de meest actuele topcadeaus voor Sinterklaas via deze link.